Kundserviceportal

Godkända låsprodukter

Senaste uppdateringen: Dec 01, 2017 02:48PM CET
Ett lås är godkänt om det är testat och certifierat enligt gällande normer och standarder, till exempel gäller SS 3522 för dörrlås och SS 3620 för fönsterlås.

Godkända produkter innebär att man som kund kan vara säker på att låset uppfyller de av försäkringsbolagen fastställda krav gällande inbrottsskydd, med icke godkända produkter har man inte denna säkerhet. Detta innebär naturligtvis inte per automatik att icke godkända produkter är sämre, även om så ofta är fallet.

Därutöver kan det finnas försäkringskrav på godkända lås, alltså krav från försäkringsbolaget att det måste finnas godkända lås för att försäkringen ska gälla vid ett inbrott. Till exempel måste alla bostäder ha godkända lås på alla ytterdörrar. Godkända fönsterlås är hos de flesta försäkringsbolag en del av de särskilda låskraven. Läs gärna mer på försäkringsbolagens krav.
https://www.stgeorge.se/krav-fran-forsakringsbolag

Om man är osäker rekommenderar vi alltid att kolla med sitt försäkringsbolag vilka låskrav som gäller. 


En komplett förteckning över samtliga av Stöldskyddsföreningens (SSF) godkända lås och övriga säkerhetsprodukter hittar du på SSFs hemsida via följande länk (öppnas i ett nytt fönster):

Godkända säkerhetsprodukter

Kontakta oss

info@arnewid.se
http://assets2.desk.com/
false
desk
Laddar
sekunder sedan
en minut sedan
minuter sedan
för en timme sedan
timmar sedan
en dag sedan
dagar sedan
angående
false
Ogiltiga tecken funna
/customer/sv/portal/articles/autocomplete